Viharsarki Kalandozó Sporttábor

A tervünk az volt, hogy kihasználva kisvárosunk adottságait, a fővárosban élő gyerkőcöknek megmutassuk a vidéki élet szépségeit és örömeit. A szeghalmi várhelyi tábor tökéletes választásnak bizonyult ehhez. A tábor Szeghalom központjától 4 km-re található és számos sport-és kikapcsolódási lehetőséget biztosít az oda látogatók számára. 4 turnusban indítjuk el nyári sporttáborunkat, Ricsi bá Kalandozó Sporttáborának mintájára.
Részletes leírás a táborról:
Szertettel Várjuk azokat a kis kalandorokat, akik nem riadnak vissza egy izgalmas éjszakai túrától vagy egy kalandpályás megmérettetéstől. Ha szereted a természetet, szeretsz mozogni és nagyokat mókázni a fűben fetrengve a pajtásaiddal vagy a tábortűz körül szívesen elmesélnéd a legfrankóbb táboros történtedet a többieknek, miközben a pillecukor szétolvad a nyársadon, akkor dobd be a hálózsákodat a tatyóba és kalandozz velünk!
Turnusok:
I. turnus: 2019-06-17-2019-06-21
II. turnus: 2019-07-15-2019-07-19
III. turnus: 2019-07-29-2019-08-02
IV. turnus: 2019-08-05-2019-08-09
Minden turnus első napján, a reggeli órákban indulunk a gyerekekkel vonattal, pedagógusok kíséretében Szeghalomra. Érkezés után elfoglaljuk a tábort, megismerkedünk egymással és a környezetünkkel, kialakulnak a tábor bandák és kezdetét veszi a nagy kaland. A hét további napjaira változatos programokat tervezünk a srácoknak, sok-sok szabad játékkal, lovaglással, nappali és éjszakai kalandtúrával, kalandpark látogatással, evezéssel, bringatúrával, vizifocival és természetesen rossz idő esetére is különféle variációkkal készülünk, úgyhogy garantáltan nem fogunk unatkozni egy percig sem. Amit garantáltan nem fogunk csinálni: számítógépezés, telefonozás, tévénézés. De fogunk együtt bográcsozni, tábortűz körül nagyokat kacagni és természetesen a kötelező számháború sem maradhat el. Csütörtök esténként az egész hetes kalandozás lezárásaként szeretettel várjuk a szülőket is egy közös tábortüzes, pillecukor- és szalonnasütős bulira.
Pénteken a délutáni órákban bandajutalmazásokkal tábort zárunk és vonattal indulunk Szeghalomról Békéscsabára/Budapestre, természetesen ugyanúgy pedagógusok kíséretében, ahogyan az első napon. Épségben visszaadjuk a csemetéket a szülőknek, nagyszülőknek, annak reményében, hogy egy év múlva újra látjuk egymást.
Utazás:
- Szeghalom és környékéről: a gyerkőcöket kérjük a táborba hozni. Érkezés hétfőn reggel 730-tól. Távozás pénteken délután 1600-tól.
- Békéscsaba és környékéről: vonattal, pedagógusok kíséretében. Indulás hétfőn reggel a békéscsabai vasútállomásról a 819-kor induló vonattal. Érkezés pénteken délután a békéscsabai vasútállomásra a 1717-kor érkező vonattal.
- Budapest és környékéről: vonattal, pedagógusok kíséretében. Indulás hétfőn reggel a Keleti pályaudvarról a 710-kor induló vonattal. Érkezés péntek délután a Keleti pályaudvarra a 1650-kor érkező vonattal.
Korosztály: 7-14 éves kor
Helyszín: Szeghalom, Várhelyi Ifjúsági Tábor
Napi programterv:
1. nap: Utazás, tábor elfoglalása, ismerkedés egymással és a lenyűgöző környezetünkkel, ebéd, szabad játék, csapatok kialakítása, vetélkedők.
2. nap: Reggeli után bringatúra Füzesgyarmatra, lovaglás és állatsimogató látogatás, útközben megállunk ebédelni, a táborba való visszaérkezés után pedig chillezünk és meditálunk egy kicsit, hogy minden energiánk rendelkezésre álljon a sötétedés utáni éjszakai kalandtúrához. Azok, akiknek hosszú volna ennyi tekerés egy napra, vonattal jöhetnek át Füzesgyarmatra pedagógusok kíséretében természetesen.
3. nap: Reggeli után utazás busszal a gyulai kalandparkba, kalandozás után ebéd, majd látogatás a Surinás Sütiházba, ahol megkóstoljuk Békés megye legfinomabb fagylaltját. A táborba való visszaérkezés után szabad játék. Sötétedéskor szabadtéri mozi meglepi mese vetítéssel.
4. nap: Ezen a napon reggeli után több opció közül is választhatnak a srácok. 1. Evezés a homokdombig és vissza (mentőmellényben, hajónként minimum egy felnőtt kíséretében). 2. Vizifoci és ugrálóvár a táborban. 3. Strandolás a Vidra tanyán, ebben az esetben séta a Vidra tanyához és ott 2-3 órás pancsolás medencében (nem a folyóvízben). Ebédre bográcsozunk, ebéd után egy órás csendes pihi, majd készülődés az esti zsongásra, ahova a szülőket is várjuk szeretettel. Tábortűz, pillecukor-és szalonnasütés, a srácok által a héten készített kis műsorok előadása, igazi tábor hangulat.
5. nap: Reggeli után „szelfi fal” készítés, csoportjutalmazások, közös fotózkodás a remekművünk előtt, közös ebéd, táborzárás, majd kalandos hazautazás vonattal Szeghalomról Békéscsabára/Budapestre. A szeghalmi és környékbeli gyerkőcökért kérünk szépen érte jönni. Hazafuvarozásban tudunk segíteni, amennyiben minden gyermek elhagyta már a tábort (előzetes egyeztetés szerint).
A tábor ára:
39 500 Ft
Testvérkedvezmény 10 %
Az ár tartalmazza a teljes ellátást ( reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsora, napközben zöldség-gyümölcs, rágcsa és innivaló korlátlan mennyiségben), a szállást 10-12 fős szobákban (ágyneművel együtt), az összes programot, felszerelésekkel és eszközökkel együtt és az utazás költségeit és 0-24 órás odafigyelő gondoskodást.
Jelentkezéskor 10.000 Ft helyfoglaló fizetése szükséges.
Vérbeli kalandozók sátorozhatnak is, ehhez a helyszínen tudunk sátrat biztosítani, viszont ebben az esetben a kalandozók hozzanak magukkal hálózsákot.
Ami az utazóba mindenképpen kerüljön bele:
kényelmes, kalandozós, sportos ruházat egész hétre
fürdőruci/fürdőnaci, papucs és törülköző a strandoláshoz
bukósisak a bringatúrához
fejlámpa vagy zseblámpa az éjszakai kalandozáshoz
esőkabát